Microteatre a l'aula, una proposta artística i pedagògica pels alumnes de segon cicle de l'ESO i/o batxillerat 
Us proposem una peça de teatre curta "microteatre", 
premiada aquest any al Concurs de microtextos teatrals de Calaf, 
d'una durada de 15-20 m per interpretar a l'aula o a un espai similar 
on pugui ser vista de prop pels joves, permetent als estudiants vivenciar
l'escena de forma més propera i intensa i poder després treballar
diferents aspectes amb el grup a l’aula.


La proposta consta de la representació de l'obra a l'aula (o espai similar, per acollir, si voleu, a més d'un grup) i un temps de col·loqui post-representació amb els temes emergents en el grup.

També hi ha l'opció de fer tallers específics després de la representació de l'obra, a l'aula.


El teatre de "a prop" acosta a l'espectador a la vivència humana, facilitant la pressa de consciència i l'aprenentatge o la reflexió des de l'experiència viscuda. El teatre ens permet entrenar la nostra pròpia vida en les vides dels altres.


El format de microteatre (entre 15 i 20 m de durada) fa possible un nivell d'atenció alt, adaptat a les necessitats dels joves amb més dificultats per atendre durant un espai de temps més llarg.


L'experiència artística, terapeútica i pedagògica de les actrius els permet realitzar tallers de salud emocional, tallers literaris i/o de valors post-representació (en cas que ho creieu convenient). La trajectòria del director en teatre de prop fa possible oferir als joves una experiència artística de qualitat que no els deixi indiferents.


A part d'apropar l'art escènic als joves es poden treballar altres aspectes curriculars, si esteu interessats podeu accedir aquí: DOSSIER PEDAGÒGIC de l’obra. Per més informació o per estar al dia de les dates i llocs de les properes representacions podeu consultar al blog: https://menudaciateatral.blogspot.com/ 


0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Twitter Updates