Monogràfics d'Emocions a Kunlabi (Sant Joan de Mediona)

Aquest curs a Kunlabi (Sant Joan de Mediona) us proposo un cicle de tallers monogràfics dedicats a les emocions, on des de la Gestalt i el teatre ens endinsarem a conèixer de forma vivencial com funciona el nostre cos emocional. La proposta consta de 6 tallers monogràfics i en cada taller posarem el focus en una emoció, fent un primer taller introductori i un últim taller de tancament: 


1. Les emocions- introductori: 24 octubre 

2. La ràbia: 21 novembre 

3. La tristesa: 12 desembre 

4. La por: 23 gener

5. L'alegria: 27 febrer 

6. Les emocions-tancament: 20 març
 

Es pot fer un taller puntual per a treballar sobre una emoció concreta o tot el cicle per a fer un procés de creixement alhora que desenvolupem el nostre potencial artístic i personal.

Per què les emocions? Tots tenim emocions, que motiven i donen forma a la nostra vida i les nostres relacions. Quan els hi donem un espai podem conèixer-les i desbloquejar aquells mecanismes que ens lliguen a actituds, estats d'ànim o maneres de relacionar-nos que ja no ens serveixen.El reconeixement de les nostres emocions ens permet estar més presents, adonar-nos del que ens passa i el que necessitem i responsabilitzar-nos aquí i ara.Les emocions ens serveixen de brúixola i guia en el dia a dia, quan les reprimeixo, evito o les visc de forma enquistada, no em permeten avançar, afectant el cos físic i el meu benestar emocional i relacional.Les emocions tenen un potencial extraordinari que puc posar a favor meu o en la meva contra, enverinant-me o nodrint-me d'elles. Aprendre com funciona el meu cos emocional em dóna recursos per afrontar el meu dia a dia amb més llibertat i consciència. La negació d'elles em porta a estats poc reals i generosos, tenir-les en compte, donar-los espai sense jutjar-les em reconnecta amb el meu nen intern, amb la meva naturalesa autèntica.

El teatre ens permet posar-nos en contacte amb les emocions i explorar situacions, rols i personatges que ens ajuden a ampliar la percepció i millorar la relació amb nosaltres mateixos i els altres. A través d’ell podem arribar a llocs on ens resulta menys fàcil entrar, posant consciència a parts i emocions més inconscients.El teatre ens facilita dinàmiques corporals, de joc i improvisació que ens permeten l’experimentació de forma lúdica.Actuar ens facilita arribar a canvis més profunds ja que l'experiència viscuda ajuda a la pressa de consciència i a l'adquisició de nous recursos i eines.
 

La Gestalt ens permet integrar l'experiència, portar la vivència a un espai de creixement i autoconeixement que ens facilita eines concretes i especifiques per afrontar amb més responsabilitat, consciència i autenticitat el nostre moment present.La Gestalt ens permet treballar moment a moment amb el que vagi sorgint en el anar fent grupal i individual, d'una forma respectuosa amb la persona, les seves emocions i els seus temps.

Una miqueta de mi i el meu recorregut fins aquí: Des de petita volia treballar amb les emocions, d'adolescent no vaig trobar com encaminar això que desitjava. Em vaig llicenciar en audiovisuals i post graduar en creativitat publicitària, treballar en cine i publicitat, mentre em formava en teatre, em van acostar a les emocions, però va ser actuant per les formacions de mediadors de conflictes, que començaven a Barcelona, on em vaig adonar del valor de les emocions de la meva capacitat per entrar i sortir d'elles i de la dificultat de molts professionals per a posar-se davant d'elles. Al mateix temps en un voluntariat a un centre de desintoxicació, vaig conèixer un grup de joves que treballant sobre ells mateixos aprenien a gestionar les seves necessitats i emocions, una cosa que no tenien en compte les formacions de professional ni la meva pròpia. Així que amb ganes de créixer i coneixem vaig començar el meu camí de creixement i la meva formació terapèutica. Em vaig formar en teatre terapèutic i en teràpia Gestalt, i al 2006 vaig començar a col·laborar en la formació emocional de mediadors, professors, metges, actors i educadors socials, utilitzant el teatre i la teràpia com a principals eines. I més endavant, al 2008 a realitzar tallers i programes de gestió emocional a les escoles i instituts... Mentre m'he seguit formant en psicopedagogia i en interpretació a través del programa Meisner per actors.


0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Twitter Updates