Tallers d’Assertivitat a l’aula

Aquest trimestre a l'institut d'Altafulla hem treballat amb els(*) alumnes de tercer la comunicació assertiva. Hem conegut els diferents estils comunicatius, hem descobert quina tendència té cada un i ho hem pogut vivenciar amb el cos, la paraula i l'emoció. 




Hem practicat l'assertivitat  amb escenes proposades pels alumnes, inspirades en conflictes que sorgeixen a l'aula i els preocupen o no saben com gestionar. A partir de les escenes hem pogut veure quina és la dificultat de cada persona i quines coses ens ajuden a ser més clars amb nosaltres i els altres, buscant la forma de ser més lliures, respectant la nostre necessitat i tenint en compte la de l'altre per sortir tots guanyant.

També estem oferint un espai pels tutors i professors on reflexionen sobre la seva comunicació, compartint aquelles situacions que els són més difícils de gestionar de forma assertiva. Entre tots compartim experiències i eines que ens ajuden a ser assertius a l'aula, buscant la millor forma de respectar-nos i respectar els alumnes, fent la comunicació més fàcil i fluida.

 * tot i tenir una mirada inclusiva de gènere utilitzo l'article masculí, sense per això deixar de costat la resta de gèneres.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Twitter Updates